BMW G310 R/GS Forum banner

1 - 20 of 40 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #1
Hi I'm Best from Thailand
I got G310R last week and today I begin ride it but I fine some problem at the screen panel.
The General Warning Light & The Engine Electronics Symbol apper (Not flashes) after I ride about 11 Km.
I stop my Ride for check it's disappear in a moment.
I continue ride, it's appear again.
And sometime ABS Light appear also.
But no engine problem occur , I still ride to 100 km.

Anyone ever seen like this before?
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
254 Posts
What BAS310 said. Get that thing back to the dealer. If it's just a software glitch, it'll probably be quickly resolved. If it's something more serious, you don’t want to potentially be making it any worse.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #4
Now I found that!!!
Radiator Fan not operate.
In normally Fan will opreate if Temp. rise up to 104 Degree celsius.
But in my case Fan not operate. (T^T)
This Weekend may be I will go back to Dealer for claim it.
 

·
Registered
Joined
·
157 Posts
Sounds like a trip to the dealer is mandatory. I would not let any of these types of issues continue any more than a couple days without the dealer being involved. The warranty is there for this type of problem, and it honestly sounds like an electronics failure of some sort ( EMS, Instrument cluster, ECM ) etc. Don't wait until a major problem develops to get it into a dealer or they may have the opinion that negligence played a part in the failure.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
From the manual...

Engine in emergency-operation mode z

(General warning light lights up yellow. The engine electronics symbol appears on the display.)

Unusual handling when engine is in emergency operat- ing mode
Accident hazard
Adapt riding style: avoid rapid acceleration and passing maneuvers.

Possible cause:
The engine control unit has diagnosed a fault which impairs the engine performance or throttle response. The engine is run- ning in the emergency-operation mode. In exceptional cases, the engine stops and can no longer be started.
Have the malfunction corrected as soon as possible at an authorized service facility, preferably an authorized
BMW Motorrad Retailer.

It is possible to continue riding, however the engine performance and engine speed range may be impaired and not func- tion as normal.
 

·
Registered
Joined
·
197 Posts
Hi I'm Best from Thailand
I got G310R last week and today I begin ride it but I fine some problem at the screen panel.
The General Warning Light & The Engine Electronics Symbol apper (Not flashes) after I ride about 11 Km.
I stop my Ride for check it's disappear in a moment.
I continue ride, it's appear again.
And sometime ABS Light appear also.
But no engine problem occur , I still ride to 100 km.

Anyone ever seen like this before?
You can get these problems when the battery connections are not tight.
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
Hi Best, glad you solved the problem.
However if I understand well, you checked and solved it yourself.
I would strongly suggest that you still visit the dealer you got the bike.
Modern bikes not only are sensitive to electronics, but also modern dealers have funny ideas about warranties and repairs. I would take it back anyway and at least inform them (dealers/or BMW directly by an e-mail), in case it happens again. I am sure you wouldn't want to (and you definitely shouldn't) pay anything if anything is faulty by manufacturing or assembly.
I hope that this is the last mishap on your bike, at least for a long time. Have fun!
 

·
Registered
Joined
·
197 Posts
It is worth taking the bike back to the dealer even if it is just to point out that the mechanic who installed the battery when the PDI was done did not tighten the connections properly.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #13
Thank you for all suggestion.
Yesterday I found new problem. OMG!!!
The Engine rpm is high, even at neutral, 1st & 2nd Gear. (3000-4000rpm)
But in 4th-6th Gear is normally.
In morning is normally but after I ride it about 10 km. when I shift down to 1st Gear, Engine RPM still 3500 (like a fill in Throttle but I didn't)
And 1st-2nd gear the motorcycle can run without fill in Throttle (because engine is 3500 rpm)
I check the Throttle wire, harness is normal.
I think it's about intake air system (O2 sensor, leakage of intake hose)
I will take to Dealer within this week (T^T)
 

·
Registered
Joined
·
939 Posts
I really think you have to see your dealer ASAP.
Don’t wait for trouble but make it the dealers problem.
You have payed for a well functioning bike so get it right and don’t WAIT !!!!!!!
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Thank you for all suggestion.
Yesterday I found new problem. OMG!!!
The Engine rpm is high, even at neutral, 1st & 2nd Gear. (3000-4000rpm)
But in 4th-6th Gear is normally.
In morning is normally but after I ride it about 10 km. when I shift down to 1st Gear, Engine RPM still 3500 (like a fill in Throttle but I didn't)
And 1st-2nd gear the motorcycle can run without fill in Throttle (because engine is 3500 rpm)
I check the Throttle wire, harness is normal.
I think it's about intake air system (O2 sensor, leakage of intake hose)
I will take to Dealer within this week (T^T)
Are you saying the bike idles @ 3-4k rpms?
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter #17
I really think you have to see your dealer ASAP.
Don’t wait for trouble but make it the dealers problem.
You have payed for a well functioning bike so get it right and don’t WAIT !!!!!!!
I will take to Dealer in This Saturday.
Because Mon-Fri I'm Working
Thank For Suggestion
 

·
Registered
Joined
·
142 Posts
Yes, the idle engine speed 3-4K rpms
Definitely shouldn't be idling at that speed. If you can't get to your dealer until the weekend, I'd at least recommend you call their service department and tell them what is happening and get their approval that continuing using it is OK (especially for warranty).
 
1 - 20 of 40 Posts
Top